ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

CHOCOLATE AGAR - 60 mm

CHOCOLATE AGAR - 60 mm
CHOCOLATE AGAR - 60 mm

Το θρεπτικό υλικό ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ  βασίζεται στο ΑΙΜΑΤΟΥΧΟ που με κατάλληλη επεξεργασία αποκτά καφέ σοκολατένιο χρώμα , είναι έτοιμο προς χρήση  κάτω από συνθήκες απόλυτης υγιεινής και αποστείρωσης.  Διατίθεται σε τριβλία  μικρά (60mm) σε συσκευασία των 5 τεμαχίων .   

Φέρει σήμανση CE.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 

 Αποθήκευση

Media: 4-8 oC

 

Χρήση

Το Blood Agar χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος παθογόνων, ιδίως εκείνων που είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν όπως τα είδη Haemophilus influenzaeStreptococcus pneumoniae και Neisseria. Απαιτείται επίσης η ανίχνευση και η διαφοροποίηση των αιμολυτικών βακτηρίων, ιδίως των ειδών Streptococcus.

Η διαφορά με το αιματούχο είναι ότι η προσθήκη αίματος γίνεται σε θερμοκρασία υψηλότερη 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

·             -Τα υλικά πρέπει να είναι αποστειρωμένα πριν την καλλιέργεια για να γίνει η ανάπτυξη μόνο του υπεύθυνου μικροοργανισμού .

         -Αυτά τα προϊόντα προορίζονται μόνο για in-vitro χρήση   για   ανάπτυξη των μικροοργανισμών αυτών σε μέσα καλλιέργειας

·         -Το υλικό να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια , να μην καταπίνεται , να μην έρχεται σε επαφή  με το δέρμα

·        - Να φυλάγεται σε θερμοκρασία 40C εώς 8 0C στην αρχική , σφραγισμένη συσκευασία  . Εφόσον φυλάσσεται σύμφωνα με τις οδηγίες , θα διατηρήσει τις προδιαγραφές και την απόδοση του έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην ετικέτα του υλικού

·        - Το προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης  , αν έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία , αν δεν έχει φυλαχθεί σωστά

·         -Το μικροβιολογικό εργαστήριο πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένο και να διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να λαμβάνει, να επεξεργάζεται, να διατηρεί, να φυλάσσει τα υλικά

·         -Το προσωπικό του εργαστηρίου, θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο και να έχει εμπειρία στην επεξεργασία, τη συντήρηση, την αποθήκευση και την απόρριψη του υλικού.

·        - Δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις

 

 Οι µικροοργανισµοί µιας καλλιέργειας επιστρώνονται στην επιφάνεια του στερεού θρεπτικού άγαρ που περιέχεται σε ένα τριβλίο µε την ακόλουθη πορεία:

1. Στο χώρο της δουλειάς σας θα πρέπει να έχετε, εκτός από το λυχνάρι bunsen και τον κρίκο, την καλλιέργεια που θα επιστρώσετε και τριβλίο µε στερεό θρεπτικό άγαρ.

2. Τον αποστειρωμένο κρίκο διασποράς  βουτήξτε τον στο υγρό της καλλιέργειας.

3. Με το αριστερό χέρι υψώστε λίγο το καπάκι του τριβλίου µε το άγαρ και ξεκινώντας από το πιο αποµακρυσµένο, από σας, σηµείο της περιφέρειας της πλάκας (σηµειώστε το, εξωτερικά, µε το µαρκαδόρο), επιστρώστε το υλικό όπως δείχνει το σχήµα 2. Όταν φθάσει η επίστρωση στο κέντρο του τριβλίου, στρίψετε το τριβλίο κατά 180° και συνεχίστε την ίδια κίνηση αποµακρυνόµενοι από το σηµείο που βρίσκεται (η περιστροφή του τριβλίου είναι απαραίτητη διότι διαφορετικά το χείλος του τριβλίου παρεµποδίζει την επίστρωση αφού δεν είναι δυνατό το κράτηµα του κρίκου µε σταθερή γωνία).

4. Αφού τοποθετηθεί το καπάκι τα τριβλία τοποθετούνται ανεστραµµένα σε κλίβανο επώασης (συνήθως 30° C)

                                                                                                                 

                                                                                                                             Σχήμα 2 

Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 5 τεμ.